“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Egyház – Krisztus Testét
Tip: Brosuri

Egyre többen csalódnak a kereszténység és a mai egyházak fejlődésében, amelyek többsége beilleszkedett a világrendszerbe. Így azt tapasztaljuk, hogy képtelenek vagyunk egy olyan összejövetel részesei lenni, amely valóban Krisztus Teste.

E helyzet miatt elszomorodva sokan elmennének, de nincsenek meggyőződve arról, hogy találnának egy kompromisszummentes gyülekezetet. A bátrabbak visszavonulnak, és úgy döntenek, hogy egyedül élik a keresztény életet.

Így két magatartással találkozhatunk:

  • az első a megalkuvás elfogadása, egy olyan hozzáállás, amely nem veszi figyelembe a Szentírás intéseit, amely megmondja, hogy kivel ne egyesüljünk. (Az emberek önimádók lesznek… az áhítat egy formáját tartják, de megtagadják annak valódi erejét. Forduljatok el ezektől az emberektől. 2 Timóteus 3:1-5) Olvassátok el az Ezsdrás 4:1-5-öt!
  • a második pedig a visszavonultság és a magány, anélkül, hogy Krisztus Testének részévé akarnának válni, egy olyan magatartás, amely meghiúsítja Isten tervét a lelki növekedésükre. (Isten helyezte a tagokat, mindegyiküket a testbe, ahogyan Ő akarta; Isten formálta a testet; ti vagytok Krisztus teste, és külön-külön mindegyik az ő tagja. 1 Korinthus 12:18, 24, 27)

Mindkét hozzáállás nagyon veszélyes, mivel valójában Krisztus munkájának elutasítását jelentik az egyház/az Ő Testének tagjainak növekedése/építése terén. (Ahogyan Krisztus szerette az Egyházat, és önmagát adta érte, hogy megszentelje azt, miután megtisztította az Igével való vízmosás által, hogy az Egyházat magának bemutassa ragyogásban, folt és ránc vagy bármi ilyesmi nélkül, hogy szent és hibátlan legyen. Efézusbeliekhez 5:25; Benne az egész építmény összeillesztve, szent templommá növekszik az Úrban; benne ti is Isten lakóhelyévé épültök össze a Lélek által. Efézus 2:21).

Sokunk számára az egyház, amelyhez tartozunk, már nem rendelkezik Isten által adott céllal. Sokan az egyházat csak egy olyan helynek tekintik, ahol egy kis nyugalmat találhatunk, ami egyébként a hétköznapokban a zsúfolt életmód miatt elvész.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Vizionări pagini site

hit counter

Copyright © 2024 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)