“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Urmăriți să aveți dragostea, fără ea nu primiți cununa

Cuvântul lui Dumnezeu de la 1 Corinteni capitolul 13 este dedicat dragostei, care este o roadă a Duhului.

Cu mulți ani în urmă citeam acest capitol din 1 Corinteni și observam că nu mă regăsesc în dragostea de acolo. Probabil că și vouă vi s-a întâmplat la fel. Scriptura ne spune că dragostea este îndelung răbdătoare, dragostea este plină de bunătate, nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu caută folosul său…

Și cuvântul scripturii spune că dacă n-am dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor.

Apoi, ne spune Scriptura că chiar dacă aș avea credința, să pot să mut și munții și n-am dragoste, nu sunt nimic. Când citeam că nu sunt nimic, nu mi se părea atât de grav.

Credeam că totuși am credința și dacă suntem mântuiți prin credință nu e chiar nimic înaintea lui Dumnezeu. Măcar am mântuirea, chiar dacă zice că nu sunt nimic.

Apoi Scriptura ne spune că chiar dacă îmi dau trupul să fie ars și nu am dragoste nu-mi folosește la nimic. Și știți cu toții că se vehiculează foarte mult acum printre oamenii religioși ideea venirii iminente a Domnului Isus și că Anticrist ne va pune un semn pe mână sau pe frunte și dacă nu-l primim, vom fi prigoniți. Nu vom putea cumpăra, nu vă vom putea vinde…

Și aici Domnul ne spune ca chiar dacă vom face lucrurile acestea și nu avem dragoste, nu ne folosește la nimic. Dacă nu ești nimic, parcă ai fi ceva. Ești totuși o aramă sunătoare, și parcă ești ceva.

Dar aici ne zice că nu ne folosește la nimic, iar când nu-ți folosește la nimic ceea ce faci tu, înseamnă că chiar la nimic nu-și folosește. Este foarte important să urmărim dragostea și trebuie să o avem, pentru că fără dragoste nu Îl vom vedea pe Dumnezeu. Dumnezeu este dragoste. Noi trebuie să avem dragostea lui Hristos, pentru că trebuie să avem chipul Domnului în noi.

Citim și versetul 13: ”Acum, dar rămân aceste trei. Credința, nădejdea și dragostea. Dar cea mai mare dintre ele este dragostea.” Și versetul 1 din 14 ”Urmăriți dragostea.” Amin.

Dragostea este obligatorie pentru mântuire. Face parte din Roada Duhului. Duhul Sfânt lucrează cu noi ca să ajungem să avem dragoste. Noi cunoaștem un fel de dragoste ca oameni firești.  Ne spune Domnul Isus că dacă iubim așa cum iubesc și vameșii ce lucru mare facem?

Ascultă acest mesaj care te va ajuta să înțelegi mai bine importanța dragostei în planul de desăvârșire al lui Dumnezeu..Chiar dacă aș vorbi în limbi omenești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zăngănitor. Și chiar dacă aș avea darul prorociei și aș cunoaște toate tainele și toată știința, chiar dacă aș avea toată credința așa încât să mut și munții și n-aș avea dragoste, nu sunt nimic. Și chiar dacă mi-aș împărți toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars și n-aș avea dragoste, nu-mi folosește la nimic. (1 Corinteni 13:1-3)

Un răspuns

  1. Doamne Isuse te rugăm ajută-ne ca să facem deosebirea dintre dragostea cu care ne-a înzestrat Tatăl, de dragostea ca o calitate a roadei Duhului, urmată de celelalte calități
    ale roadei Duhului Sfânt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Vizionări pagini site

hit counter

Copyright © 2024 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)