“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Scopul lui Dumnezeu cu omul

Dumnezeu este dragoste și suntem chemați să fim ca El, așa cum ne spune Cuvântul lui Dumnezeu în capitolul 3, tot din 1 Ioan. „Și ce vom fi nu s-a arătat încă. Dar știm că atunci când se va arăta El, vom fi ca El, pentru că Îl vom vedea așa cum este. Amin.” Deci, dragostea este ținta noastră, scopul poruncilor, obiectivul păzirii Cuvântului lui Dumnezeu – să ajungem la dragoste.

Citez și versetul 17 din 1 Ioan, capitolul 4: „Cum este El, așa suntem și noi în lumea aceasta. Astfel se face că dragostea este desăvârșită în noi, pentru ca să avem deplină încredere în ziua judecății. În dragoste nu este frică, ci dragostea desăvârșită izgonește frica, pentru că frica are cu ea pedeapsa. Și cine se teme nu a ajuns desăvârșit în dragoste. Amin.”

Nu este suficient doar să iubim sau să avem dragoste; dragostea noastră trebuie să fie desăvârșită. Poate părea o cerință prea mare pentru noi, dar acesta este planul lui Dumnezeu pentru om. Dumnezeu a proiectat acest lucru încă de la întemeierea lumii – ca omul să ajungă la desăvârșire, în îndelungă răbdare, bunătate, blândețe și, mai ales, în dragoste. Aceasta ne va oferi încredere completă în ziua Judecății, pentru că vom fi ca El, ne asigură Cuvântul lui Dumnezeu.

Să deschidem la Matei și să citim capitolul 5, versetul 48, care ne prezintă o poruncă a Domnului Isus: „Voi fiți, deci, desăvârșiți, după cum și Tatăl vostru cel ceresc este desăvârșit. Amin.” Poate părea doar un îndemn sau un sfat, dar este de fapt o poruncă: să fim desăvârșiți, nu într-o anumită abilitate ca pianul sau muzica, ci în felul în care și Tatăl nostru cel ceresc este desăvârșit.

Ascultă acest mesaj care te va ajuta să înțelegi mai bine scopul lui Dumnezeu cu omul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Vizionări pagini site

hit counter

Copyright © 2024 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)