“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Prietene, cum ai intrat aici fără să ai haina de nuntă

Împăratul a intrat pentru a-și saluta oaspeții și a observat un bărbat care nu purta haina specifică de nuntă. „Prietene”, i-a spus, „cum ai intrat aici fără să porți haina de nuntă?” Omul acela a rămas fără cuvinte și a fost ulterior îndepărtat în întunericul exterior, unde domină plânsul și scrâșnirea dinților. Cazul acestui bărbat este intrigant deoarece el a intrat la nuntă crezând că este binevenit, dar a omis să poarte haina ceremonială necesară. Este bine știut că la astfel de evenimente, invitații aleg să poarte ținute deosebite, unii achiziționând sau confecționând haine speciale pentru această ocazie. Ne propunem să explorăm natura simbolică a acestei haine pe care trebuie să o purtăm, nu doar individul menționat.

 Acest Împărat are un Fiu pentru care organizează o nuntă. Vom citi de la versetul 11: „Împăratul a intrat să-și vadă oaspeții și a zărit acolo pe un om care nu era îmbrăcat în haină de nuntă. ‘- Prietene,’ i-a zis el, ‘- cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?’ Omul acela a amuțit. Atunci împăratul a zis slujitorilor săi, ‘legați-i mâinile și picioarele și luați-l și aruncați-l în întunericul de afară. Acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților.’ Căci mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși.” Amin.

Nu am citit întreaga parabolă, dar în aceasta, Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre o categorie de oameni care au fost invitați la această nuntă și au refuzat să vină. Omul menționat aici simbolizează un singur individ. Totuși, dacă explorăm mai adânc Cuvântul lui Dumnezeu, vom descoperi că există mulți care vor spune în acea zi: „Doamne, Doamne, n-am făcut noi minuni? Mulți. Nu puțini.” Și El le va răspunde: „plecați de la mine, căci nu vă cunosc. N-am avut niciodată o legătură cu voi.” Mulți sunt chemați, dar puțini sunt aleși să participe la această nuntă.

Acest om a intrat, crezând că este pregătit să participe la nuntă, cel puțin în mintea lui. Probabil că fiecare dintre noi a participat la o nuntă la un moment dat. Ne-am pregătit de acasă, ne-am îmbrăcat cu haine mai deosebite pentru a merge la nuntă. Ideea de a fi dați afară nu ne-a trecut prin cap. Nu ne-am gândit că ajungem la nuntă și să ni se spună: „De ce ai venit? Tu nu ești îmbrăcat adecvat.” Observăm că omul acesta nu era îmbrăcat cu haina de nuntă. Conform Cuvântului lui Dumnezeu, omul acela a amuțit.

În mod natural, dacă cineva vine și nu are haină de nuntă, i se spune să se ducă să se îmbrace, să-și ia haina de nuntă.

Totuși, în acest caz, nu mai exista o soluție pentru el să se pregătească și să vină. Este similar cu întâmplarea celor zece fecioare. A existat un moment în care ușa s-a închis și, oricât ar fi vrut să intre, nu au mai putut, iar dinăuntru au auzit o voce care le spunea că nu le cunoaște.

Așadar, să cercetăm Cuvântul lui Dumnezeu în privința acestei haine pe care trebuie să o avem. În mediul religios, am învățat că haina aceasta este pe un cuier și, când intri în sala de nuntă, treci prin zona cu cuierul, unde sunt multe haine. Vom citi câteva versete care ilustrează acest aspect, ca și cum ai lua o haină de acolo și ți-ai pune-o pe tine.

Se pare că omul acesta nu a observat cuierul și l-a neglijat, dar dacă exista un cuier cu haine, cu siguranță împăratul i-ar fi putut spune: „Du-te, vezi că în sala cealaltă, pe unde ai trecut, erau haine. Du-te și ia-ți una și îmbracă-te cu ea.” Vom merge să citim în Apocalipsa câteva versete despre acest subiect. Cercetându-le, vom constata că ne revine și nouă o parte din această lucrare de îmbrăcare, care trebuie să fie înainte de ziua aceea.

Este esențial ca, atunci când citim Cuvântul lui Dumnezeu, să fim foarte atenți la modul în care îl citim, pentru a nu lua doar o parte din ceea ce citim și a ne înșela.

Asculta acest mesaj care te va ajuta să înțelegi mai bine care haina pe care trebuie să o avem în ziua aceea mare, ziua nunții Fiului de Împărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Vizionări pagini site

hit counter

Copyright © 2024 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)