“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Orice ucenic va fi ca Învățătorul Lui

Sfânta Scriptură evidențiază în mod foarte clar că suntem chemați să fim nu doar creștini de duminica ci ucenicii lui Hristos, o chemare provocatoare pentru orice om și foarte înaltă.

Să ne aducem aminte că Domnul Isus le poruncește ucenicilor Săi, să meargă să facă ucenici și să-i învețe să păzească tot ce a învățat El. (Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Matei 28:19)

Ce înseamnă să fii ucenicul cuiva?

Când citim în dicționar la definiția termenului de ucenic o să observăm că se limitează la puține lucruri. Ideea care reiese este că ucenicul este o persoană care învață o meserie de la Învățătorul său.

Citim definiția din dicționar pentru ucenic. Dicționarul spune cu ucenicul este cel care învață la o școală de ucenici, la o școală profesională și cam atât. Traducerea Cornilescu folosește termenul de ucenic însă celelalte traduceri folosesc termenul de discipol, ”discipolul lui Hristos”.

Definiția în dicționar al termenului de ”discipol” este mult mai explicită și exprimă mult mai bine la ce suntem chemați.

Să vedem ce spune dicționaral în privința termenului de discipol.

Discipolul este cel care urmează și continuă doctrina sau învățăturile cuiva. Deci îl urmează pe cel care este maestrul lui și continuă, adică duce mai departe doctrina lui.

Găsim scris în Biblie această cerință pentru a fi discipolul Domnului Isus pentru noi ” Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.”( Luca 9:23)

Discipolul este cel care primește învățătura de la un maestru și o duce mai departe altora. Aceasta este ceea cel definește pe un discipol. Astăzi suntem chemați să fim doar creștini de duminica, nicidecum ucenici sau discipoli. Venim la adunare, ascultăm o predică, mergem acasă. Și cam la atât se reduce astăzi viața de creștin.

Nu creștini nominali ci ucenici sau discipoli, pentru că ucenicul învață și discipolul face la fel. Dar discipolul pe lângă că învață, trebuie să meargă și la alții să facă rândul său alți discipoli maestrului său.

Când v-am întrebat, ce face un ucenic toți ați răspuns că ucenicul învață de la învățătorul său. Dar observăm că ucenicii Domnului trebuiau să facă mai mult decât să învețe.

Noi trebuie să și ducem la oameni învățătura Domnului, trebuie să facem un pic mai mult decât să învățăm.

Domnul a dat această poruncă care este caracteristică doar unui discipol: Duceți-vă și faceți ucenici sau discipoli și să-i învățati să păzească tot ce v-am poruncit sau tot ce v-am învățat.


(Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v-am poruncit. Matei 28:19)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Program adunare:
Duminica: ora 10:00 și 18:30, Miercuri: ora 18:30

DĂ CLICK ȘI POȚI ASCULTA LIVE PROGRAMUL ADUNĂRII


Copyright ©  CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)