“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Defăimătorii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu

Să ne gândim puțin la binecuvântare și la defăimare, pentru că sunt la poluri opuse. Un om fără Dumnezeu se delectează cu binecuvântarea sau cu defăimarea?

Toate posturile de radio, de televiziune, programele lor de știri sunt direcționate spre defăimare. Toate alimentează acest bazin de cuvinte înșelătoare. Și este un motiv întemeiat acolo.

Să ne gândim care e scopul defăimării? Să ne gândim la partidele politice. Ce fac ele când sunt în alegeri? Binecuvântează partidul care le este adversar sau îl defăimează? Viziunea lor este să îl ridice pe celălalt sau să-l coboare pe celălalt?

Prin defăimare noi îl coborâm pe celălalt și ne ridicăm pe noi înșine. Din această cauză apare defăimarea, pentru că noi vrem o poziție mai înaltă, mai bună, ne ridicăm ca să arătăm că suntem mai buni și celălalt este mai rău.

De aceea este dulce defăimarea. La partide politice se vede ușor, pentru că toate aceasta o practică fără deosebire. Tot ce spun ei spun pentru a se ridica pe ei și pentru a coborî pe adversari. Noi facem mai mult decât ei, ceilalți nu au făcut, ceilalți nu sunt buni și așa mai departe.

Aceasta se întâmplă pe pământ și Domnul Isus vine să nimicească acest model de viață și ne învață să binecuvântăm pe dușmanii noștri. Gândiți-vă la două partide politice.

Unul care defăimează, spune numai lucruri rele despre celălalt, și celălalt nu spune nimic rău despre adversarul său, ci numai lucruri bune, ce realizări frumoase au avut…

 Va mai câștiga alegerile dacă acesta îl ridică pe celălalt, și celălalt îl coboară pe el. Ce vor face oamenii? Pe cine vor alege? Defăimarea e ca o prăjitură, spune Cuvântului lui Dumnezeu. Oamenii primesc această prăjitură, numită defăimare, și le place.

Uite, nu e bun de nimic. Uite, nu face nimic. Cu siguranță oamenii îl vor alege pe defăimătorul care se înalță. Așa au ales și pe vremea Domnului Isus.

Când trebuiau să aleagă între Domnul Isus și tâlhar, au ales un tâlhar. Nu a fost nimeni acolo ca să-L binecuvânteze pe Domnul Isus.

De ce oare au ales un ucigaș când Domnul Isus era plin de bunătate, care a vindecat pe atât de mulți? Pentru că regulile lumii funcționează altfel decât regulile lui Dumnezeu și Dumnezeu ne cheamă să ne înjosim, să ne coborâm, să ne umilim și să-L binecuvântăm pe Cel ce ne blestemă.

Ce atitudine avem noi în mod normal față de cel ce ne blestemă? Ce atitudine avem pentru cineva care ne vorbește de rău?

Domnul Isus ne schimbă radical valorile, ne cere să-l binecuvântăm pe cel ce ne urăște. Când El ne coboară, când ne înjosește, să spunem cuvinte cuvinte de binecuvântare.

Domnul Isus lucrează la inima noastră. Ce se întâmplă când binecuvântăm, pe cine ne blestemă? Ce se întâmplă cu noi? Ne iubim pe noi înșine sau iubim pe celălalt care este plin de răutate față de noi.

Ce urmărește Domnul Isus cu binecuvântarea. Haideți să ne gândim. Urmărește ca inima noastră să se schimbe după inima Lui. Să ne uităm țintă la Domnul Isus, toți cei care avem parte de chemarea cerească. Suntem chemați la dragoste, și dragostea nu caută folosul său.

Inima noastră nu e predispusă la binecuvântare. Ea nu știe să binecuvânteze pentru că se înjosește, se umilește, se coboară pe ea. Devii o persoană ștearsă, fără personalitate.

Ascultă acest mesaj care te va duce mai aproape de adevărul cu privire la păcatul defăimării și te va ajuta să cauți binecuvântarea.


”Iubiți pe vrăjmașii voștri. Binecuvântați pe cei ce vă blestemă. Faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă asupresc și vă prigonesc.” (Matei 5:43-44)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Program adunare:
Duminica: ora 10:00 și 18:30, Miercuri: ora 18:30

DĂ CLICK ȘI POȚI ASCULTA LIVE PROGRAMUL ADUNĂRII


Vizionări pagini site

hit counter

Copyright ©  CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)