“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Ce are Domnul Isus mai mult decât altul

Am fost întrebat zilele trecute de cineva, cum știu că un om este născut din nou? Cum putem să știm că un om este născut din nou, pentru că nu-l putem verifica după roada Duhului. Un om născut de curând nu are roada Duhului, nu are de unde s o aibă.

Prin ce putem cunoaște? Putem să vedem că între acest om s-a legat o relație de dragoste cu Domnul Isus? Cum poți să verifici că un tânăr este îndrăgostit de o fată? Poți să verifici sau nu pot să verifici?

Nu știu câți dintre voi ați studiat la școală, la limba română era o lecție în care era tratată o carte în care era descrisă viața unui țăran tânăr care a luat de soție o tânără, dar nu pentru că a iubit-o. În satul lui exista un om mai înstărit. Acest țăran a luat-o de nevastă pe această fată pentru averea tatălui, pentru pământurile tatălui. În realitate el iubea o altă fată.

Cartea aceasta arată urâciunea acestei căsătorii, a acestei uniri forțate de avantajele materiale. Și în lucrurile spirituale se întâmplă la fel.

Mulți vor să intre în acest fel de relație cu Domnul Isus pentru că Tatăl Lui este bogat. Mulți vor să intre în relație cu Domnul Isus pentru avantajele pe care ni le dă El, pentru cer, pentru mântuire, dar în realitate ei iubesc pe altcineva.

Foarte puțini sunt aceia care vor să intre în această relație pentru frumusețea inimii Lui.

Nimeni care vine să se logodească cu Domnul Isus pentru promisiunile Tatălui care este bogat și pentru că ne va da un palat în cer nu îl va iubi cu adevărat pe Domnul Isus.

 O să citim în Matei 10 la versetul 37: ”Cine iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu-și ia crucea Lui și nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.” Amin.

Trebuie să vedem la omul care se întoarce la Domnul că-L iubește pe Domnul Isus mai mult decât pe mamă, mai mult decât pe Tată, mai mult decât pe copii și așa mai departe.

Dar ce înseamnă să-L iubim pe Domnul Isus? Acest personaj din cartea de care v-am spus, nu o iubea pe această fată pentru că nu era frumoasă.

Nu a fost nimic atrăgător acolo. El a luat-o de soție pentru că avea avantaje materiale. Ce trebuie să vedem la Domnul Isus ca să ne atragă? Când este vorba de o fată știm la ce să ne uităm, dar la Domnul Isus e mai dificil.

Ce are Domnul Isus? Noi spunem că-l iubim, dar pentru ce Îl iubesc majoritatea dintre noi? Pentru frumusețea inimii Lui, sau pentru avantajele pe care ni le oferă?

Ce are Domnul Isus mai mult decât altul ca să-L iubim? Aici Domnul Isus ne spune foarte clar: Cine iubește pe altcineva mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Când ești îndrăgostit, cine este persoana care este cea mai importantă din viața ta?

Ascultă acest mesaj care te va ajuta să înțelegi relația pe care trebuie să o avem cu Domnul Isus.


”Cine iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Și cine iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine, nu este vrednic de Mine. Cine nu-și ia crucea Lui și nu vine după Mine, nu este vrednic de Mine.” (Matei 10:37)

Un răspuns

  1. Frumoasă și utila ilustrația. Mai putem spune ca cine a gasit o comoara ascunsa intr-o tarina, vinde tot ce are,de bucurie, si cumpara tarina aceea. Un om care a facut asta poate fi recunoscut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Vizionări pagini site

hit counter

Copyright © 2024 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)