“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Nu vă îngrijorați de nimic

Vom încerca să elucidăm ce a dorit să transmită Domnul Isus în Matei, capitolul 13, versetul 3, partea a doua a versetului: „Iată, semănătorul a ieșit să semene. Când semăna el, o parte din sămânța a căzut lângă drum și au venit păsările și au mâncat-o. O altă parte a căzut pe locuri stâncoase, unde nu era mult pământ. A răsărit îndată, pentru că nu avea un strat adânc de pământ. Dar, când a răsărit soarele, s-a pălit și, pentru că nu avea rădăcini, s-a uscat. O altă parte a căzut între spini; spinii au crescut și au sufocat-o. O altă parte a căzut în pământ bun și a dat rod: un grăunte a dat 100, altul 60, iar altul 30. Cine are urechi de auzit, să audă.”

Aici o parte din sămânța a căzut între spini; spinii au crescut și au sufocat sămânța. Când cineva se sufocă, trăiește sau moare? Când o sămânță încolțește și este sufocată de spini, ce se întâmplă cu ea? Are același rezultat. În altă parte a textului se spune că nu ajunge la maturitate. Nu ajunge să rodească. Încolțește, dar nu ajunge să rodească. La versetul 22, Domnul Isus explică ce se întâmplă cu această sămânță, spunând: „Sămânța căzută între spini este cel ce aude cuvântul, dar îngrijorările vieții acesteia și înșelăciunea bogățiilor înăbușă cuvântul și îl fac neroditor.” Există doar două aspecte aici: îngrijorările vieții acesteia și înșelăciunea bogățiilor. Unii poate au făcut greșeala de a le considera împreună, dar ele sunt distincte: îngrijorările vieții acesteia și, pe de altă parte, înșelăciunea bogățiilor.

Ascultă acest mesaj care te va ajuta să nu mai trăiești în frământări și îngrijorări.


Şi de ce vă îngrijoraţi de îmbrăcăminte? Uitaţi-vă cu băgare de seamă cum cresc crinii de pe câmp: ei nici nu torc, nici nu ţes;  totuşi vă spun că nici chiar Solomon, în toată slava lui, nu s-a îmbrăcat ca unul din ei. Aşa că, dacă astfel îmbracă Dumnezeu iarba de pe câmp, care astăzi este, dar mâine va fi aruncată în cuptor, nu vă va îmbrăca El cu mult mai mult pe voi, puţin credincioşilor? Nu vă îngrijoraţi, deci, zicând: „Ce vom mânca?” Sau: „Ce vom bea?” Sau: „Cu ce ne vom îmbrăca?” Fiindcă toate aceste lucruri Neamurile le caută. Tatăl vostru cel ceresc ştie că aveţi trebuinţă de ele. Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Nu vă îngrijoraţi, deci, de ziua de mâine; căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. (Matei 6:28-34)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Vizionări pagini site

hit counter

Copyright © 2024 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)