“Dacă rămâneți în Cuvântul Meu, veți cunoaște adevărul și adevărul vă va face liberi!”

Scriptura ne spune că, pentru a avea parte de acest nou început, pentru a putea fi eliberați de sub stăpânirea Diavolului, pentru a putea fi spălați de păcate și pentru a putea fi răscumpărați și strămutați în Împărăția Lui, Fiul lui Dumnezeu a acceptat să moară pe cruce. (… să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi. Matei 20:28; Avem …prin sângele Lui, iertarea păcatelor. Coloseni 1:13)

Lucrarea de la cruce este darul lui Dumnezeu pentru orice om care intră în legământ cu Domnul și se pocăiește de faptele lui rele, pentru cel care se leapădă de sine, și se încrede în Domnul Isus. Sângele vărsat la cruce dă posibilitatea să fim puși într-o stare nouă, în care El să poată lucra cu noi prin Duhul Sfânt la restaurarea noastră. (… sfinţirea lucrată de Duhul. 1 Petru 1:2; Schimbaţi în acelaşi chip al Lui, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3:18)

În vechime, Dumnezeu a eliberat poporul din aspra robie a Egiptului și a încheiat un legământ cu ei prin care S-a angajat să îi ducă în țara Canaan. Și azi, pentru cei ce renunță la trecutul păcătos și se încred în El, Dumnezeu îi eliberează de robia păcatului prin jertfa de la cruce și încheie cu ei un legământ (Legământul cel Nou) prin care se angajează să-i ducă în Împărăția veșnică, dar nu necondiționat.

Pentru a putea beneficia de darul de la cruce, și eu va trebui să fac un angajament așa cum au făcut cei din vechime la încheierea vechiului legământ. Angajamentul din partea mea în acest legământ trebuie să fie promisiunea de a asculta și de împlini ce a poruncit Domnul. (Voi face şi voi asculta tot ce a zis Domnul. Exod 24:3, 9)

Așa cum evreii au avut prin Moise cartea vechiului legământ, așa avem și noi azi prin Domnul Isus cartea Noului Legământ, care este Evanghelia/Cuvântul lui Hristos. (Voi pune cuvintele Mele în gura Lui, şi El le va spune tot ce-i voi porunci Eu. Şi dacă cineva nu va asculta de cuvintele Mele pe care le va spune El în Numele Meu, Eu îi voi cere socoteală. Deuteronom 18:18, 19) Citește și Fapte 3:22, 23)

Dumnezeu se angajează cu cei ce intră în legământ, să înceapă lucrarea de mântuire, acesta fiind momentul intrării în teritoriul Împărăției, al nașterii din nou, naștere de care au parte atât de puțini oameni și care va rămâne un mare mister pentru cei mai mulți dintre noi. (Mulţi vor căuta să intre, şi nu vor putea. Luca 13:24)

Un răspuns

  1. Salavit sa fie El pentru bunatatea sa si pentru Cuvantul Sau si pentru mantuirea care a deschis-o prin trupul sau la cruce. Sa ne tinem de legamantul pe care l-am facut cand l-am primit casa putem fi mântuiti altfel nu se poate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Statistici

Adresa

Ghencea, sector 5, București

Telefon

0753 242 542

Despre CuvântCurat.ro

Suntem un mic grup de creștini conservatori, fără denominațiune. Ca țel ne-am propus să ne aducem viața la o ascultare deplină față de învățătura Domnului Isus, doar conform Cuvântului Bibliei, fără să fie alterată de învățături confesionale.

Completează mai jos adresa de email și vei primi periodic materialele adăugate

Program adunare:
Duminica: ora 10 și 18:30, Miercuri: ora 18:30

DĂ CLICK ȘI POȚI ASCULTA LIVE PROGRAMUL ADUNĂRII

Dacă nu ai internet poți asculta la TELEFON astfel:

formează 031 227 75 68  și când auzi o voce tastează codul 831 453 987# și vei intra în audiție.

Copyright © 2022 CuvântCurat.ro – toate drepturile rezervate

Disponibil și în / Also accessible in:

Engleză (English)      Spaniolă (Español)      Franceză (Français)      Portugheză (Português)       Germană (Deutsch)       Italiană (Italiano) 
Poloneză (Polski)      Maghiară (Magyar)